cropped-kentriko-menu.png

Δημόσιο: Οι 53.648 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις που θα γίνουν μέσα στο 2018





Ακολουθήστε μας στο Facebook ώστε να ενημερώνεστε καθημερινά για τις αγγελίες της ημέρας

 

Με 15.048 μονίμους και 38.600 εποχικούς υπαλλήλους θα ενισχυθούν υπουργεία, δήμοι, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, μουσεία, νοσοκομεία, ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ μέσα στο 2018. Συνολικά θα γίνουν 53.648 νέες προσλήψεις στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο. Οι περισσότερες προσλήψεις αφορούν σε προσωπικό που θα προσληφθεί στους ΟΤΑ είτε με μόνιμες συμβάσεις είτε με εποχικές. Μεταξύ των ειδικοτήτων που θα ζητηθούν είναι: εργάτες, βρεφονηπιοκόμοι, διανομείς, αρχαιολόγοι, νοσηλευτές, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, διοικητικοί, νηπιαγωγοί, ψυχολόγοι, εφοριακοί, γεωπόνοι, διασωστες, γυμναστές, ναυαγοσώστες, τεχνίτες, μηχανικοί, καθαριστές, διοικητικοί, καλλιτεχνικό προσωπικό, γιατροί κ.α.

588 σε σωφρονιστικά καταστήματα

Στα μέσα Μαρτίου αναμένεται να «τρέξει» ο διαγωνισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης για την πρόσληψη 588 μόνιμων υπαλλήλων στα σωφρονιστικά καταστήματα .Η προκήρυξη από το ΑΣΕΠ αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές της άνοιξης και θα αφορά υπαλλήλους εκπαιδευτικής κατηγορίας ΔΕ,ΤΕ και ΠΕ. Σημειώνεται πως ανάμεσα στις ειδικότητες που πρόκειται να προσληφθούν θα είναι γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, υπάλληλοι φύλαξης, ψυχολόγοι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και προσωπικό εξωτερικής φύλαξης. Μάλιστα, κάποιες από τις θέσεις θα καλυφθούν από τους «προστατευόμενους» του ΟΑΕΔ.

300 μόνιμες θέσεις στην ΕΥΔΑΠ

Νέα μεγάλη προκήρυξη από το ΑΣΕΠ, έρχεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφορά την πρόσληψη 300 μόνιμων υπαλλήλων στην ΕΥΔΑΠ. Οι συγκεκριμένες θέσεις έχουν εγκριθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα από το Δ.Σ της ΕΥΔΑΠ και εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να υπάρξει και σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν από την προκήρυξη είναι: ΠΕ Διοικητικοί 5, ΠΕ Οικονομικοί 15, ΠΕ Στατιστικοί 1, ΠΕ Αναλυτές Προγραμματιστές 5, ΠΕ Χημικοί Μηχανικοί 2, ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί 20, ΠΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1, ΠΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί 4, ΠΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 2, ΠΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 7, ΤΕ Πολιτικοί Μηχανικοί 12, ΤΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1, ΤΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 3, ΤΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 3, ΤΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί 2, ΤΕ Προγραμματιστές 3, ΤΕ Διοικητικοί 2 και ΤΕ Οικονομικοί 15, ΔΕ Μηχανολόγοι 5, ΔΕ Ηλεκτρολόγοι 15, ΔΕ Τεχνίτες Αυτοκινήτων 3, ΔΕ Δομικών Εργων 12, ΔΕ Οδηγοί C Κατηγορίας 25, ΔΕ Οδηγοί C, D Κατηγορίας 5, ΔΕ Γραμματείς 5, ΔΕ Καταμετρητές 25, ΔΕ Φύλακες 20, ΔΕ Προσωπικό Η/Υ 2, ΥΕ Εργάτες 75 και ΥΕ Αποθηκάριοι 5.

100 σε διάφορους φορείς

Με 100 άτομα υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα ενισχυθούν διάφοροι φορείς όπως ΕΥΔΑΠ, Οργανισμός Λυμένος Ηρακλείου, Οίκος Ναυτου και Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: Εργάτες, Φύλακες, Κλητήρες και Αποθηκάριοι. Οι περισσότερες θέσεις σύμφωνα με πληροφορίες θα καλυφθούν για τις ανάγκες της ΕΥΔΑΠ (90 θέσεις) και οι υπόλοιπες θα κατανεμηθούν στους υπόλοιπους φορείς. Η προκήρυξη αναμένεται να πάρει ΦΕΚ πολύ σύντομα προκειμένου να προχωρήσει σύντομα η διαδικασία των αιτήσεων.

8.845 θέσεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δημοσιευτεί η νέα προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών για 8.845 μόνιμους υπαλλήλους σε όλους τους δήμους της χώρας. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν στην προκήρυξη είναι: διοικητικοί, γραμματείς, επιστάτες καθαριότητας, επόπτες καθαριότητας, εργάτες ύδρευσης, οδοκαθαριστές, εργάτες γενικών καθηκόντων, συνοδοί απορριμματοφόρου, χειρωνακτες, καθαριστές εξωτερικών χώρων, καταμετρητές, εργάτες ύδρευσης, εργάτες φυλακών, ηλεκτρολόγοι, ηλεκτροτεχνίτες, μηχανικοί αυτοκινήτων, κλητήρες, οδηγοί αυτοκινήτων, οδηγοί απορριμματοφόρου, οδηγοί λεωφορείων, προσωπικό καθαριότητας, σψεδιοαστές δομικών εργων, τεχνίτες, υδραυλικοί, σιδηρουργοί, φυλακες, χειριστές μηχανημάτων, κ.α. Με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις της προκήρυξης οι τωρινοί συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων θα λάβουν μπόνους 17 μορίων ανά μήνα εμπειρίας και για σύνολο 24 μηνών. Οι απολαβές των υπαλλήλων που θα προσληφθούν από τους δήμους θα καλύπτονται από τους δημοτικούς προϋπολογισμούς και συγκεκριμένα μέσω των ανταποδοτικών τελών των δήμων.

2.600 ένστολοι

Με 2.600 μόνιμους θα ενισχυθούν το νέο έτος τα σώματα ασφαλείας. Πιο αναλυτικά σε προσλήψεις θα προχωρήσουν μέσω των σχολών τους η Ελληνική Αστυνομία, το Εμπορικό Ναυτικό και οι ελληνικό στρατός (στρατιωτικές σχολές). Παράλληλα προς τα τέλη της άνοιξης δρομολογούνται και οι νέες προσλήψεις- μονιμοποιήσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

4.000 σε ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ

Με 4.000 εποχικούς υπαλλήλους θα ενισχυθούν διάφορες ΔΕΚΟ μέσα στο 2018. Οι προσλήψεις θα γίνουν σταδιακά όλο το χρόνο και θα αφορούν προσωπικό που προσλαμβάνεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από 4 έως 8 μήνες. Οι περισσότερες θέσεις θα διατεθούν για τις ανάγκες της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα η ΔΕΗ θα ενισχυθεί με 2.700 περίπου συμβασιούχους κυρίως στις περιοχές της Αρκαδίας, της Κοζάνης και της Φλώρινας. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι μηχανικοί, ηλεκτροτεχνιτες, τεχνικοι ορυχειων, εργατες, διοικητικοί, γιατροί, μηχανοτεχνιτες, κ.α. Παραλληλα, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ θα ενισχθούν με 620 νέους υπαλλήλους για οκτώ μήνες. Στα ΕΛΤΑ θα γίνουν περίπου 500 νέες προσλήψεις εποχικών προς τα μέσα του καλοκαιριού. Οι ειδικότητες που θα προκηρυχθούν, είναι οι ακόλουθες: ΔΕ Διανομέων, ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, ΔΕ Οδηγών και ΥΕ Διαμετακομιστών. Στην ΕΥΔΑΠ θα γίνουν 180 περίπου προσλήψεις για εποχικό προσωπικό με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Στις ειδικότητες που θα ζητηθούν περιλαμβάνονται καταμετρητές, εργάτες και οδηγοί.

12.000 σε δήμους, περιφέρειες και παιδικούς σταθμούς

Σε 12.000 ανέρχονται οι εποχικές θέσεις που θα καλυφθούν από δήμους και περιφέρειες μέσα στο 2018. Πρόκειται για θέσεις προσωπικού που προσλαμβάνονται έναντι αντίτιμου, είτε από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, είτε σε ανταποδοτικές υπηρεσίες είτε από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις αφορούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία, προσωπικό σε ανταποδοτικές υπηρεσίες προκειμένου οι δημοι να καλύψουν κενά στους τομείς της καθαριότητας, ύδρευσης, αποτετευσης, ηλεκτροφωτισμού, κ.α Οι ειδικότητες που πρόκειται να προσληφθούν είναι: βρεφονηπιοκόμοι, ναυαγοσώστες, οδηγοί, χειριστές μηχανηματων έργων, μάγειρες, καθαριστές, εργάτες, γεωπόνοι, κτηνίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, δασεργάτες, ομαδάρχες, κατασκηνωτές, γυμναστες, καλλιτεχνικό προσωπικό, κ.α. Το προσωπικό αυτό προσλαμβάνονται όλο το χρόνο και υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου από δύο μήνες έως ένα έτος. Στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέτουν οι υποψήφιοι για τις εποχικές θέσεις είναι η αίτηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αντίγραφα τίτλου σπουδών και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

4.000 φύλακες, αρχαιολόγοι, μηχανικοί και εργάτες στο υπ. Πολιτισμού

Την κάλυψη 4.000 εποχικών θέσεων προγραμματίζει το υπουργείο Πολιτισμού μέσα στο νέο έτος. Θα ζητηθούν ειδικότητες όπως αρχαιολόγοι, συντηρητές αρχαιοτήτων, μηχανικοί, εργατοτεχνίτες, φύλακες, νυχτοφύλακες, εργατοτεχνίτες, καθαριστές, εργάτες, κ.α. Οι προσλήψεις για τα μουσεία γίνονται όλο το χρόνο αλλά οι περισσότερες θέσεις προκηρύσσονται την άνοιξη προκειμένου να έχει προσληφθεί το απαραίτητο εποχικό προσωπικό πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

700 γιατροί και νοσηλευτές στον ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΙ, ΚΕΕΛΠΝΟ

Συμβασιούχοι ιατρικών, νοσηλευτικών, διοικητικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων προσλαμβάνονται κάθε χρόνο σε φορείς του υπουργείου Υγείας και υπουργείου Εσωτερικών όπως ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.). Για την κάλυψη των αναγκών τους σε προσωπικό και για την λειτουργία των μονάδων τους οι συγκεκριμένο φορείς θα προσλάβουν περίπου 700 εποχικούς υπαλλήλους μέσα στο 2018 σε ειδικότητες όπως: γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, ψυχολόγοι, νοσηλευτές, διοικητικοί, διαμεσολαβητές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, Συντονιστές Πεδίου, Διασώστες/Πλήρωμα Ασθενοφόρου κ.α.

750 σε ΕΛΓΟ, ΕΛΓΑ, ΕΒΖ

Με εποχικό προσωπικό θα ενισχυθούν και το νέο έτος δύο εποπτευόμενοι φορείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Συγκεκριμένα μέσα στο νέο έτος ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ και ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) θα ενισχυθούν με 450 περίπου άτομα σε ειδικότητες όπως γεωπόνοι, κτηνίατροι, μηχανικοί, δασολόγοι, οινολόγοι, κ.α. Παράλληλα στα εργοστάσια της Ελληνικής βιομηχανίας Ζάχαρης θα προσληφθούν για μικρό διάστημα άτομα από ειδικότητες όπως γεωπόνοι, γραμματείς, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, μηχανολόγοι εγκαταστάσεων, χημικοί, τεχνιτες, συντηρητές, αποθηκάριοι, κ.α.

400 στις Κέντρα Υποδοχής & Αλληλεγγύης

Στα Κέντρα Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων θα προσληφθούν 400 εποχικοί υπάλληλοι μέσα στο 2018. Το νέο προσωπικό προσλαμβάνεται με συμβάσεις δωδεκάμηνης διάρκειας. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι Ιατρος, (Γενικης Ιατρικής Ή Παθολογίας), Κοινωνιολόγοι, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Νοσηλευτές, Βοηθοί Φαρμακοποιών, Οδηγοί, Γραμματείς, Διοικητικοί, Αποθηκάριοι, κ.α.

450 στα Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Αθηνών, Δράμας

Με εποχικό προσωπικό θα ενισχυθούν τρία Φεστιβάλ των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και της Δράμας. Οι υποψήφιοι προσλαμβάνονται για διάστημα από λίγες μέρες έως 10 μήνες. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι: ταμίες, ταξιθέτες, μουσικοί, τεχνικοί, διοικητικοί, δημοσιογράφοι, βοηθοί προγράμματος, κ.α.

700 στις Περιφέρειες για το πρόγραμμα δακοκτονίας

Περίπου 700 άτομα θα προσληφθούν και το 2018 για το πρόγραμμα δακοκτονίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/94 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων διοίκησης» όπως ισχύει, από τα αρμόδια για την πρόσληψη όργανα. Για την πρόσληψη του εργατοτεχνικού προσωπικού έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες με την με αριθμ. πρωτ. 6569/67952/14-06-2012 Εγκύκλιο της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής. Η δαπάνη που θα προκληθεί από την πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα βαρύνει τους προϋπολογισμούς των Περιφερειών στους οποίους θα αποδοθούν με χρηματικές εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε βάρος του λογαριασμού «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) των Περιφερειών». Oι τομεάρχες δακοκτονίας προσλαμβάνονται για 5,5 μήνες, και το δε εργατοτεχνικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων για διαστημα 6,5 μηνών.

1.800 στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων

Πριν από λίγες ημέρες εκδόθηκες κοινή υπουργική απόφαση με βάση την οποία συστήνονται άμεσα 1.800 οργανικές θέσεις (εφοριακοί, τελωνειακοί και υπάλληλοι άλλων κλάδων και ειδικοτήτων όπως διοικητικού/οικονομικού, επιθεωρητών, πληροφορικής, χημικών, μηχανικών, επιμελητές, φύλακες κλπ ) για να στελεχώσουν εφορείες, τελωνεία, την υπηρεσία διασφάλισης εσόδων, ,τα κέντρα ελέγχου μεγάλου πλούτου και επιχειρήσεων κλπ. Ο νέος διαγωνσιμός μπορεί να σπάσει στα δυο και να γίνει σταδιακά μέσα στο 2018. Υπενθυμίζουμε ότι μέσα στον Ιανουάριο θα «τρέξουν» οι αιτήσεις για την πρόσληψη μέσω γραπτούς διαγωνισμού 548 θέσεων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων.

3.000 εποχικοί στα νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ
Με προσλήψεις εποχικού προσωπικού θα ενισχυθούν μέσα στο 2018 τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας όλης της χώρας. Το προσωπικό που προσλαμβάνεται στα νοσοκομεία αφορά σε δυο κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία προσλήψεων περιλαμβάνει ειδικότητες όπως καθαριστές, φύλακες και τραπεζοκόμους. Οι προκηρύξεις αυτές εκδίδονται από το ΑΣΕΠ και έχουν δεκαήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει το επικουρικό προσωπικό που προσλαμβάνεται για ένα χρόνο με συμβάσεις μίσθωσης έργου και περιλαμβάνει ειδικότητες όπως γιατροί, διασώστες, μαίες, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, κ.α. Συνολικά και στις δυο κατηγορίες έχουν υπολογιστεί να γίνουν 3.000 προσλήψεις μέσα στο νέο έτος.

600 εποχικοί σε κατασκηνώσεις και δημοτικές πλαζ
Με δίμηνες συμβάσεις θα καλυφθούν και φέτος οι ανάγκες των δήμων για κατασκηνωτικό και ναυαγοσωστικό προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες για το 2018 θα εγκριθούν 450 θέσεις στις κατασκηνώσεις και 150 θέσεις για ναυαγοσώστες σε δημοτικές επιχειρήσεις που διαθέτουν παραλίες. Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν με βάση το άρθρο 206 παρ.1 Ν. 3584/2007, με το οποίο προβλέπεται η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, της οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους δύο (2) μήνες μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών. Οι υποψήφιοι ναυαγοσώστες οφέιλουν να διαθέτουν οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας και αδεια ναυαγοσώστη σε ισχύ, εκδιδόμενη από Λιμενική Αρχή.

45 στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών

Δρομολογείται και δεύτερη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών – ΑΕΠΠ. Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 45 μόνιμοι υπάλληλοι μέσα στο 2018 μέσω ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιευτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καθοριστηκε ο αριθμος των θέσεων για την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, που πληρούνται από πρόσωπα που προστατεύονται από το ν. 2643/1998 και κατανομή των θέσεων αυτών.Οι θέσεις που θα αφορούν τις κατηγορίες των προστατευομένων του ΟΑΕΔ καθορίζονται σε τρεις (3).

200 αρχαιοφύλακες στα μουσεία

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προκήρυξη του υπουργείου Πολιτισμού για 200 μόνιμες θέσεις ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης ειδικότητας ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων και ΔΕ Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στην Εφημερίδα της Κυβερνησης δημοσιευτηκε χτες η κατανομή των θέσεων που πρόκειται να καλυφθούν από τους «προστατευόμενους» του ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα από τις διατάξεις του ν. 2643/1998. Οι θέσεις που θα αφορούν τις κατηγορίες των προστατευομένων του ΟΑΕΔ καθορίζονται σε δεκατέσσερις (14). Μέσα στο α’ δεκαήμερο του νέου έτους θα σταλεί για δημοσιευση ολοκληρη η προκηρυξη στο Εθνικό Τυπογραφείο και αμεως μετά θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων.

60 μηχανοδηγοί στην TΡΑΙΝΟΣΕ

Την πρόσληψη 60 μηχανοδηγών για τη νέα χρονιά ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης του με δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, οι νέες μόνιμες προσήψεις θα οδηγήσουν στην βελτίωση των συχνοτήτων των δρομολογίων ενώ παράλληλα, όπως είπε, θα προσληφθούν και άτομα με επιστημονική εξειδίκευση για το χρηματοοικονομικό τμήμα, το τμήμα μηχανοργάνωσης και τον στρατηγικό σχεδιασμό.

510 διανομείς και οδηγοί στα ΕΛΤΑ

Τις τελευταίες λεπτομέρειες του διαγωνισμού επεξεργάζονται τα αρμόδια στελέχη του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη μόνιμου προσωπικού των ΕΛΤΑ. Σύντομα ο διαγωνισμός θα πάρει το δρόμο του Εθνικού Τυπογραφείου. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω ΑΣΕΠ. Η τελευταία μεγάλη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στα ΕΛΤΑ ήταν πριν από δέκα χρόνια, ενώ κάθε χρόνο η εταιρεία καταφεύγει στη λύση της απασχόλησης εποχικού προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται κατά περιόδους. Η σχετική απόφαση προβλέπει πως οι θέσεις κατανέμονται ως εξής: 230 Ταχυδρόμων- Διανομέων, 215 Υπάλληλοι Εσωτερικής εκμετάλλευσης, 25 Διοικητικών στις ειδικότητες: (Διοίκησης Εκμετάλλευσης 15, Τεχνικών- Ηλεκτρ. Μηχ/κών 3, Πληροφορικής 7), 25 Οδηγών και 15 Διαμετακομιστών. Τα κύρια προσόντα για τους οδηγούς είναι: Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ ειδικοτήτων: (α) Τεχνικού Αυτοκινήτων Οχημάτων ή (β) Εκπαιδευτή Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων ή Πτυχίο Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών ΤΕΕ ειδικότητας Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου ή Απολυτήριος τίτλος ΕΠΑΛ τμήματος Μηχανικών Αυτοκινήτων ή ΤΕΣ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας Μηχανών Αυτοκινήτου ή Σχολής Μαθητείας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ειδικότητας Μηχανοτεχνίτη Αυτοκινήτου ή συναφούς ειδικότητας, και ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης γ΄ κατηγορίας. ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης: Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) οποιασδήποτε ειδικότητας Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών ή Πτυχίο Β΄ κύκλου Σπουδών ΤΕΕ, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ή Πτυχίο Α΄ κύκλου Σπουδών ΤΕΕ οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή Απολυτήριος τίτλος: Ενιαίου Λυκείου ή ΕΠΑΛ, ανεξάρτητα από κλάδο ή ειδικότητα ή ΤΕΛ, ανεξάρτητα από ειδικότητα, ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

12.000 προσλήψεις σε δήμους και νοσοκομεία

Θα συνεχιστεί και το 2018 το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας για φορείς όπως δήμοι, hotspots και νοσοκομεία. Οι δανειστές έχουν ήδη δώσει το «πράσινο φως» για τις συγκεκριμένες προσλήψεις. Τα νέα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που πρόκειται να ενεργοποιηθούν μέσα στο 2018 θα αφορούν και πάλι σε δήμους με υψηλά ποσοστά ανεργίας καθώς και σε νοσοκομειακά ιδρύματα. Η Δράση αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων, στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης, στην βελτίωση των υποδομών των Δήμων, στην αναβάθμιση των προσόντων των ανέργων, στη σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών. Η Δράση έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης, που υφίσταται η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Αποβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, στην ένταξη/επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και, ταυτόχρονα, μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών, στη βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της Δημόσιας Διοίκησης, στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η αναβάθμιση και συντήρηση δημοτικών υποδομών. Στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες: εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους, εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης».

Περισσότερα σχετικά θέματα εδώ




Εγγραφή στο Newsletter!

Καταχωρήστε το email σας παρακάτω, ώστε να λαμβάνετε νέες θέσεις εργασίας στο email σας