ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ERGASIOULIS
Φτιάξε το βιογραφικό και την συνοδευτική επιστολή μέσω της φόρμας
 Φτιάξε το βιογραφικό και την συνοδευτική επιστολή μέσω της φόρμας





Πολλοί είναι εκείνοι που δυσκολεύονται να διαχειριστούν και να διαμορφώσουν ένα βιογραφικό σημείωμα, για να το αποστείλουν στη θέση εργασίας που τους ενδιαφέρει.
Πλέον όλα τα βιογραφικά σημειώματα στέλνονται ηλεκτρονικά, μέσω μιας διεύθυνσης e-mail που δίνεται πλέον από την ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης ή εταιρείας, που έχει ανοιχτές θέσεις εργασίας.
Το βιογραφικό γράφετε μία φορά και αποθηκεύεται στον υπολογιστή. Παρόλαυτα καλό είναι να αλλάζουμε κάποιες πληροφορίες ανάλογα με τη θέση εργασίας που θέλουμε να διεκδικήσουμε.


Έτσι λοιπόν για να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν εσάς για τη θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει, θα πρέπει να είναι δομημένο.
Στο βιογραφικό σας, καλό θα είναι να υπάρχει και μία συνοδευτική επιστολή.
Ο στόχος της συνοδευτικής επιστολής, είναι να προκαλέσει το ενδιαφέρον του εργοδότη, ώστε να μπει στη διαδικασία να διαβάσει το βιογραφικό σας σημείωμα.


Θα πρέπει να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη ότι με το βιογραφικό σας, παρουσιάζεται τις ικανότητές σας, τα ενδιαφέροντά σας, την επαγγελματική σας υπόσταση και είναι μία ενέργεια που κάνετε για να ενταχθείτε στην αγορά εργασίας, όπου ο ανταγωνισμός είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλος.
Επομένως όσο πιο δομημένο βιογραφικό έχετε, τόσο περισσότερες και οι πιθανότητες να διαβαστεί και να ληφθεί υπόψιν.


Ξεκινώντας λοιπόν από την επιστολή θα πρέπει να είναι σύντομη και κατανοητή. Θα πρέπει να γράψετε τις βασικές πληροφορίες και όχι να μακρηγορήσετε. Τις δευτερεύοντες πληροφορίες για εσάς θα μπορέσετε να της πείτε στη συνέντευξη όταν θα σας καλέσουν.
Για ότι αφορά την συνοδευτική επιστολή καλό θα είναι να συντάσσεται διαφορετική ανάλογα με τη θέση για την οποία ενδιαφέρεστε

Παράδειγμα Συνοδευτικής Επιστολής:

Το βιογραφικό σημείωμα, είναι ένα έγγραφο που σας επιτρέπει να παρουσιάσετε τις δεξιότητες και τα προσόντα σας με τρόπο σαφή και αποτελεσματικό.


Οι υπεύθυνοι προσλήψεων στις εταιρείες και στις επιχειρήσεις, μπορούν πολύ εύκολα να απορρίψουν ένα βιογραφικό, χωρίς καν να το διαβάσουν ολοκληρωμένο, αν σε αυτό παρατηρήσουν:


  • Ορθογραφικά και συντακτικά λάθη.
  • Όταν δεν επικεντρώνεται στη συγκεκριμένη θέση που θέλετε να διεκδικήσετε.
  • Όταν γράφετε γενικότητες.
  • Όταν παρατηρούν πως μακρυγορητε χωρίς λόγο.
  • Όταν δεν έχετε γράψει κάτι που να αφορά την προσωπικότητά σας, όπως για παράδειγμα κάποιο χόμπι που ίσως να έχει να κάνει με την θέση που θέλετε να εργαστείτε.Για παράδειγμα, θέλω τη θέση του μηχανικού αυτοκινήτων. Θα πρέπει αν το χόμπι μου είναι τα αυτοκίνητα, να το αναφέρω. Θα μετρήσει ως θετικό στοιχείο.
  • Η δομή του βιογραφικού οπτικά. Θα πρέπει να είναι όμορφα διατυπωμένο, αλλά και δομημένο.



Παρακάτω, θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα από ένα άρτια δομημένο βιογραφικό:

Το ποσοστό ανεργίας, έχει αυξηθεί όπως και ο ανταγωνισμός επίσης. Γι αυτό καλό θα είναι, να δώσετε μεγάλη βαρύτητα στην επιστολή και στο βιογραφικό σημείωμα που θα αποστείλετε για τη θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει, καθώς είναι πολύ σημαντικότερο από όσο μπορείτε να φανταστείτε. Υπάρχει μεγάλο ποσοστό απόρριψης βιογραφικών σημειωμάτων λόγω της οπτικής εικόνας, της δομής και της σύνταξης, καθώς και των ορθογραφικών λαθών που υπάρχουν σε αυτά. 


καλή επιτυχία!




ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΑ