ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ERGASIOULIS
Πως να αποφύγετε αγγελίες εργασίας όπου μπορεί να είναι απάτη μέσω internet
 πως μπορείτε να αποφύγετε αγγελίες εργασίας που μπορεί να είναι απάτη μέσω internet

Ακολουθήστε μας στο Facebook ώστε να ενημερώνεστε καθημερινά για τις αγγελίες της ημέρας


Η σελίδα ergasioulis.eu είναι μια εύχρηστη πλατφόρμα εύρεσης εργασίας. 
Αναρτούμε καθημερινά θέσεις εργασίας από όλη την Ελλάδα με σκοπό την καταπολέμηση της ανεργίας.
Η σελίδα μας έχει επιλέξει να αναρτεί αγγελίες από εργοδότες που στέλνουν στον ιστότοπο μας, οι οποίες έχουν ελεγχθεί και διασταυρωθεί οι πηγές τους εν μέρη ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εγκυρότητα. 
Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούμε να εγγυηθούμε πλήρως την εγκυρότητα όλων των αγγελιών. Γι αυτό ακριβώς τον λόγο έχουμε προσθέσει στην σελίδα μας μία φόρμα επικοινωνίας, ώστε αν κάποιος/α αντιληφθεί την παραμικρή εξαπάτηση να επικοινωνήσει με την ομάδα μας.





Οι θέσεις εργασίας πια γίνονται μέσω e-mail και για την δική σας ασφάλεια, αποφασίσαμε να γράψουμε ένα άρθρο με τα σημεία που πρέπει να προσέχετε σε κάθε αγγελία που διαβάζετε και θέλετε να θέσετε υποψηφιότητα.


Έτσι λοιπόν θα πρέπει πάντα:


Να ελέγχετε τις ημερομηνίες των αγγελιών που σας παραπέμπουν σε αυτές κάποιοι σύνδεσμοι. Υπάρχουν ιστοσελίδες που παραπλανούν τον κόσμο για ανοιχτές θέσεις εργασίας σε καταστήματα ενώ οι θέσεις αυτές είναι ήδη ληγμένες.


Δέν θα πρέπει να δίνετε τα προσωπικά σας στοιχεία μέσω email όπως ταυτότητα, διεύθυνση κατοικίας ή κωδικούς κ.α


Υπάρχουν εργασίες που ζητούν χρήματα προκειμένου να εργαστείτε. Χαμηλά ποσά της τάξεως των 5 ευρώ κάποιες φορές ή και μεγαλύτερα ακόμα. Αποφύγετε τέτοιου είδους εργασίες είναι σίγουρα απάτες.


Επίσης θα πρέπει να διασταυρώνετε τα στοιχεία κάθε ενδεχόμενου εργοδότη ή γραφείου ευρέσεως εργασίας μέσω δεύτερης πηγής ή μέσω του email. 
Συνήθως στα περισσότερα email  αναφέρετε η εταιρία επομένως μπορείτε να αναζητήσετε την εταιρία στο διαδίκτυο ώστε να σιγουρευτείτε για την ύπαρξή της.Αν στο email δεν αναφέρετε κάποια εταιρία, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ψευδής αν υπάρχουν στοιχεία τόσο για την εργασία όσο για το κατάστημα που εκπροσωπεί.


Γνωρίζουμε ότι τα βιογραφικά αποστέλλονται μέσω email. Ωστόσο θα σας πάρει μόλις λίγα λεπτά να βρείτε το τηλέφωνο της εταιρίας ή του καταστήματος που ζητάτε εργασία ώστε να καλέσετε και να ρωτήσετε αν όντως υπάρχει αυτή η θέση εργασίας που είδατε στο διαδίκτυο.


Υπάρχουν site που για να έχετε πρόσβαση στις αγγελίες σας ζητούν να πληρώσετε κάποιο ποσό μέσω paypal ή στέλνοντας κάποιο μήνυμα σε 5ψήφιο αριθμό. Μην δώσετε ποτέ σε τέτοιες ιστοσελίδες τα χρήματά σας. Το πιθανότερο είναι οι αγγελίες που θα δείτε να είναι ληγμένες ή να μην υπάρχουν.Είναι παράνομο αφού οι θέσεις εργασίας σύμφωνα με το νόμο είναι πάντα προσβάσιμες στο κοινό. (Εξαιρούνται οι ιστοσελίδες που ζητούν απλές εγγραφές)


Να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser) αντί να χρησιμοποιείτε υπερσυνδέσμους (links) όταν ελέγχετε τις πηγές των θέσεων εργασίας.


Να δίνεται προσοχή στη σύνταξη του κειμένου, εάν υπάρχουν πολλά ορθογραφικά λάθη και άλλες ανακρίβειες, αυτό αποτελεί συνηθισμένη ένδειξη που παραπέμπει σε ψεύτικη αγγελία εργασίας


Να δημιουργήσετε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έναν λογαριασμό για όλες τις μη προσωπικές επικοινωνίες σας.


Εάν κάποια «ευκαιρία» ή θέση εργασίας υπόσχεται υπερβολικά υψηλές αποδοχές, οι οποίες μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διπλασιαστούν, μάλλον πρόκειται για παραπλανητικό – απατηλό μήνυμα. το οποίο πρέπει να ελεγχθεί.


Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464
 Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr, 11012@hellenicpolice.gr


Σε περίπτωση που κάτι από τα παραπάνω πέσει στην αντίληψη σας από τον ιστότοπο ergasioulis.eu παρακαλούμε να μας ενημερώσετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει ή μέσω της σελίδας μας στο facebook.


Οι απάτες μέσω του διαδικτύου έχουν αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό. Το επόμενο θύμα μπορεί να είσαι εσύ. Γιαυτο μήν κλείνεις τα μάτια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΑ