ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ERGASIOULIS
Φτιάξε το βιογραφικό και την συνοδευτική επιστολή σου σωστά
 Φτιάξε το βιογραφικό και την συνοδευτική επιστολή μέσω της φόρμας

Ακολουθήστε μας στο Facebook ώστε να ενημερώνεστε καθημερινά για τις αγγελίες της ημέρας

Να θυμάσαι πάντα: Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για κανένα μέρος, που να αξίζει να πάει κανείς…
ergasioulis.eu

Πολλοί είναι εκείνοι που δυσκολεύονται να διαχειριστούν και να διαμορφώσουν ένα βιογραφικό σημείωμα για να το αποστείλουν στη θέση εργασίας που τους ενδιαφέρει. 
Πλέον, όλα τα βιογραφικά σημειώματα στέλνονται ηλεκτρονικά, μέσω μιας διεύθυνσης email που δίνεται από την ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης ή εταιρείας που έχει ανοιχτές θέσεις εργασίας. 

Το βιογραφικό γράφεται μία φορά και αποθηκεύεται στον υπολογιστή.  
Ωστόσο, καλό είναι να αλλάζονται κάποιες πληροφορίες ανάλογα με τη θέση εργασίας που θέλουμε να διεκδικήσουμε. 

Για να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν σας για τη θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει, θα πρέπει να είναι δομημένο σωστά. 

Καλο θα είναι, να υπάρχει και μία συνοδευτική επιστολή. 
Ο στόχος της συνοδευτικής επιστολής, είναι να προκαλέσει το ενδιαφέρον του εργοδότη ώστε να μπει στη διαδικασία να διαβάσει το βιογραφικό σας σημείωμα. 

Θα πρέπει να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψιν, ότι με το βιογραφικό σας παρουσιάζετε τις ικανότητές σας, τα ενδιαφέροντά σας, την επαγγελματική σας υπόσταση και είναι μία ενέργεια που κάνετε για να ενταχθείτε στην αγορά εργασίας όπου ο ανταγωνισμός, είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλος. 

Ξεκινώντας από την επιστολή, θα πρέπει να είναι σύντομη και κατανοητή. 
Θα πρέπει να γράψετε τις βασικές πληροφορίες και όχι να μακρυγορήσετε. 
Θα έχετε την ευκαιρία να το κάνετε, όταν θα σας καλέσουν για τη συνέντευξη. 

Η συνοδευτική επιστολή θα πρέπει να είναι διαφορετική ανάλογα με τη θέση για την οποία ενδιαφέρεστε. 

Παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής: 






Το βιογραφικό σημείωμα, είναι ένα έγγραφο που σας επιτρέπει να παρουσιάσετε τις δεξιότητες και τα προσόντα σας, με τρόπο σαφή και αποτελεσματικό. 

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων στις εταιρείες και στις επιχειρήσεις, μπορούν πολύ εύκολα να απορρίψουν ένα βιογραφικό χωρίς καν να το διαβάσουν ολοκληρωμένο, αν σε αυτό παρατηρήσουν:

Ορθογραφικά λάθη 
Όταν δεν επικεντρώνεται στη συγκεκριμένη θέση που θέλετε να διεκδικήσετε 
Όταν γράφετε γενικότητες 
Όταν παρατηρούν πως μακρηγορείτε 
Όταν δεν έχετε γράψει κάτι που να αφορά την προσωπικότητά σας όπως για παράδειγμα, κάποιο χόμπι που ίσως έχει να κάνει με τη θέση που θέλετε να εργαστείτε. 
Θέλω τη θέση του μηχανικού αυτοκινήτων. Θα πρέπει αν το χόμπι μου είναι τα αυτοκίνητα να το αναφέρω θα μετρηθεί ως θετικό στοιχείο. 
Η δομή του βιογραφικού δεν είναι σωστή. 

Παρακάτω, Θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα από ένα άρτια δομημένο βιογραφικό: 



Πατώντας τις φόρμες συνοδευτικής επιστολής και βιογραφικού, μπορείτε να τις αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας και να τις χρησιμοποιήσετε.


Το ποσοστό ανεργίας έχει αυξηθεί όπως και ο ανταγωνισμός επίσης. 
Εκεί που κάποτε μία θέση την διεκδικούσαν 500 άτομα πλέον την ίδια θέση, τη διεκδικούν τρείς φορές και πολλές φορές παραπάνω αριθμός ανθρώπων για αυτό, δώστε μεγάλη προσοχή στην επιστολή και στο βιογραφικό σημείωμα που θα αποστείλετε για τη θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει, καθώς είναι πολύ σημαντικότερο από όσο μπορείτε να φανταστείτε. 

Υπάρχει μεγάλο ποσοστό απόρριψης βιογραφικών σημειωμάτων λόγω της οπτικής εικόνας, της δομής, της σύνταξης, καθώς και των ορθογραφικών λαθών που υπάρχουν σε αυτά. 

Καλή επιτυχία!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΑ