Ergasioulis-KHC13_1A

Τρόποι αποστολής Βιογραφικού 2021 (PDF)

Ανεξάρτητα από τον τομέα στον οποίο θες να βρεις εργασία, ένα καλό βιογραφικό μπορεί να κάνει θαύματα, είτε πρόκειται για μια μεγάλη και πασίγνωστη εταιρεία, είτε για ένα μικρό κατάστημα της περιοχής σου!

Ειδικά στις μέρες μας που σχεδόν τα πάντα τείνουν να γίνουν ηλεκτρονικά, θα πρέπει να μάθεις τόσο να φτιάχνεις σωστά το βιογραφικό σου, όσο και να τον τρόπο αποστολής ενός βιογραφικού!

(Επειδή όμως δεν γεννηθήκαμε όλοι γνωρίζοντας τα πάντα, είμαστε εμείς εδώ για να σε καθοδηγήσουμε)

Γνωρίζεις ότι μπορεί να έχεις στείλει το βιογραφικό σου σε μια ή περισσότερες εταιρίες και εκείνες να μην το έχουν δει ΚΑΝ;

Ένα είναι το σφάλμα που κάνουν οι περισσότεροι στην αποστολή βιογραφικού και αυτό είναι στην μορφή του αρχείου που το αποστέλλουν!

(Ναι καλά ακούσατε)

Κάθε πρόγραμμα που χρησιμοποιεί κάποιος για να κάνει μια εργασία, την αποθηκεύει με έναν μοναδικό τρόπο.
Όταν σταλθεί η εργασία αυτή σε κάποιον άλλο χρήστη ηλεκτρονικά, για να μπορέσει να την δει, θα πρέπει να διαθέτει ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα.

  • Αν λοιπόν υπάρχουν 100 προγράμματα με αυτή την λογική, θα έπρεπε όλοι σχεδόν να είχαμε και τα 100 εγκατεστημένα στον υπολογιστή μας.

 

Για να το αποφύγουμε αυτό η Adobe Systems σχεδίασε ένα έντυπο το οποίο είναι ουσιαστικά μια “ελαφριά” σελίδα Α4 η οποία:

  1. Μπορεί να αποστέλλετε γρήγορα στον παραλήπτη
  2. Εκτυπώνετε εύκολα σ’ έναν εκτυπωτή ανεξάρτητα από το μέγεθός του
  3. Το αρχείο που στέλνει ο αποστολέας δεν μπορεί να αλλοιωθεί από τον παραλήπτη

Αυτοί είναι οι λόγοι που έκαναν την χρήση του Adobe PDF (Portable Document Format) δημοφιλή και καθιερώθηκε σαν το παγκόσμιο πρότυπο μεταφοράς και ανάγνωσης αρχείων μέσω Internet.

Βάση όλων αυτών, αν εσείς στέλνετε το βιογραφικό σας σε οποιαδήποτε άλλη μορφή αρχείου, έχετε μόλις 7 έως 10% πιθανότητες να το δεί κάποιος εργοδότης.
Όταν ανοίγει το βιογραφικό σας θα βλέπει κάτι τέτοιο!

Ο/Η εργοδότης έχει στην διάθεσή του τόσα πολλά βιογραφικά που θα πάει κατευθείαν στο επόμενο κι έτσι εσύ, θα έχεις χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσεις την θέση εργασίας. Το πιο σημαντικό όμως είναι, πως δεν θα γνωρίζεις πως το βιογραφικό που έστειλες δεν μπόρεσε ΚΑΝ να διαβαστεί!!!

 

 

Αλήθεια γνωρίζατε όλα τα παραπάνω;
Αν όχι τότε δείτε πώς μπορείτε εύκολα να μετατρέπετε τα αρχεία σας σε PDF!

 

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα που “δηλώνουν” free στο διαδίκτυο άλλα αυτό ισχύει μέχρι να το κατεβάσετε και να δείτε έκπληκτοι ότι εν τέλει πρόκειται για ένα free trial πρόγραμμα το οποίο σύντομα θα σταματήσει να λειτουργεί.

Γι’ αυτό τον λόγο εμείς προτιμήσαμε να σας προτείνουμε τον πιο εύκολο και συμβατό τρόπο ώστε να μετατρέψετε γρήγορα και εύκολα οποιοδήποτε αρχείο σε PDF online!

 

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Δημιουργήστε το βιογραφικό σας με το πρόγραμμα που έχετε και αποθηκεύστε το όμορφα και δομημένο όπως έχουμε αναφέρει και στο σχετικό άρθρο

 

(αν δεν θυμάστε καλό είναι να ρίξετε μια ματιά πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο)

 

  • Μεταβείτε στην ιστοσελίδα convertio.co πατώντας Εδώ

 

  • Πατήστε στο κόκκινο πλαίσιο το “choose files” και επιλέξτε το αρχείο που επιθυμείτε να μετατρέψετε σε PDF , όπως φαίνεται στην εικόνα.

 

 

‘Επειτα πατήστε το βελάκ, σύρτε το ποντίκι στην ένδειξη Document και επιλέξτε το κουτάκι που γράφει PDF. Στη συνέχεια πατήστε “Convert” και τέλος , πατήστε Download.

 

 

Αυτό ήταν!

Σας φάνηκε δύσκολο;

Αν η απάντησή σας ήταν ΝΑΙ, τότε σας εγγυόμαστε πως με 2-3 επαναλήψεις το πολύ, θα σας φαίνεται  “παιχνιδάκι”!

  • Εύκολα 
  • Γρήγορα
  • Αποτελεσματικά
  • Δωρεάν

Αφιερώστε τον χρόνο αυτό ώστε να είστε 100% σίγουροι ότι το βιογραφικό σας θα διαβαστεί!

 

Αν το άρθρο αυτό σας φάνηκε χρήσιμο τότε σας προτείνουμε να ολοκληρώσετε το βιογραφικό σας και το βιογραφικό σας σημείωμα, λαμβάνοντας υπόψη τις συμβουλές της ομάδας Ergasioulis πατώντας τα παρακάτω άρθρα:

-> Οδηγός Βιογραφικού Σημειώματος 2021 ΕΔΩ
-> ΔΩΡΕΑΝ Οδηγός συγγραφής Συνοδευτικής Επιστολής 2021 ΕΔΩ
-> Έτοιμα 4 παραδείγματα συνοδευτικών επιστολών ΕΔΩ

 

Εγγραφή στο Newsletter!

Καταχωρήστε το email σας παρακάτω, ώστε να λαμβάνετε νέες θέσεις εργασίας στο email σας